مجاهدین خلق به یاری سازمان ملل، آمریکا و عربستان سعودی تا سال 2016 راهی این کشور اسلامی در غرب شبه جزیره بالکان شدند. درباره جزئیات توافقی که به عمل آمده، گزارشی رسمی منتشر نشده. گفته می­شود آلبانی تحت فشار واشنگتن به این کار تن داده و در عوض یک کمک چند میلیونی دریافت کرده است. پیش از آلبانی از رومانی خواسته شده بود به این اقدام دست بزند که قبول نکرد.

در این کمپ ن و مردان به صورت جدا از یکدیگر زندگی می­کنند. شب­ ها گروه­های کوچک تشکیل می­شود و یک فرمانده به آنها تمرین درس ایدئولوژی می­دهد و اینکه این افراد باید اعتراف کنند که چه نوع تفکرات جنسی را در مغز خود داشته ­اند. آنان بر این باورند که اعتراف کردن به تفکرات جنسی باعث ایجاد شرم در شخص می­شود.

مارتین فرانک، رومه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه (ترجمه ترور اسپرینگ)، اول ژوئیه ۲۰۲۰ : . . .ایرانیانی که در خارج از ایران در تبعید هستند ۴۰ سال است که برای سرنگونی رژیم ایران برنامه دارند. گروه­های متعدد ایرانی در خارج از ایران زندگی می­کنند. بزرگترین آنها گروهی به نام مجاهدین خلق می­ باشد. تعداد ۲۵۰۰ نفر از آنها در یک کمپ در کشور آلبانی زندگی می­ کنند. آنها اعلام می کنند که در صدد سرنگونی جمهوری اسلامی و استقرار یک دولت دموکراتیک هستند. این گروه برای تغییر رژیم از حمایت مقامات بلندپایه آمریکا و نیز نمایندگان پارلمان آلمان مانند تمداران CDU از جمله مارتین پت سلت برخوردارند. اعضای سازمان مجاهدین خلق در بروکسل و برلین به شدت مشغول رایزنی هستند. افراد این گروه در مقابل پارلمان این کشور ایستاده­اند و به صورت هدفمند با نمایندگان پارلمان­های این کشورها به رایزنی می­پردازند. آنها توانسته­اند از این طریق نظر پات سلت را نسبت به  کمیته همبستگی آلمان برای یک ایران آزاد” جلب کنند. وی اکنون خواسته­های مجاهدین خلق در آلمان را پیگیری می­کند و در واقع از طریق این تشکیلات در پارلمان آلمان، آنچه مربوط به ایران می­شود، مسائل و موارد و نظرات این گروه لحاظ می­گردد.

پات سلت همچنین به عنوان عضو کمیته حقوق بشر موضوعات مجاهدین خلق را پیگیری می­کند. البته تمداران دیگر آلمان هم در این زمینه فعال هستند. به عنوان مثال خانم ریتا زوس موت، رئیس اسبق پارلمان آلمان و نیز آقای اتو برن هارت، عضو هیئت مدیره بنیاد کنراد- آدنائر؛ مقالاتی در صفحه میهمان رومه­ های آلمان درج می کنند و با این کار عملا توجه مردم آلمان را به ایرانیان در تبعید که در آلبانی ساکن هستند، معطوف می­ کنند. آنها در این راستا کنفرانس برگزار می­ کنند و ایرانیان ساکن در کمپ آلبانی را ملاقات می ­نمایند. پات سلت در گفتگویی با این رومه اظهار داشت که در صف مجاهدین خلق قرار دارد.

لازم به ذکر است که دیدگاه مجاهدین خلق ترکیبی ازاسلام و کمونیست می­باشد. تمام افرادی که از سازمان مجاهدین خلق جدا شده­اند، توسط این سازمان به آنها برچسب جاسوس برای ایران زده می­شود. این افراد جدا شده گزارش می­دهند که داخل کمپ شکنجه و آزار و اذیت افراد معمول می­باشد. اخیرا رومه گاردین با بیش از ده نفر از افراد جدا شده از سازمان مجاهدین خلق مصاحبه نموده است. این افراد اظهار می­دارند که داخل تشکیلات این سازمان شستشوی مغزی می­شوند و در درون تشکیلات یک تفکر و فرهنگ خاص حاکم است و مریم رجوی رهبر سازمان و مسعود رجوی، همسر وی- که احتمالا سال­ها پیش کشته شده است- این تفکر و فرهنگ خاص را مدیریت می­کنند. البته مریم رجوی وانمود می­کند که مسعود رجوی هنوز زنده است. مریم رجوی خود را رئیس جمهور در تبعید ایران می­داند.

یکی از افراد جدا شده از این سازمان به این رومه انگلیسی اظهار داشته است که در این کمپ ن و مردان به صورت جدا از یکدیگر زندگی می­کنند. شب­ها گروه­های کوچک تشکیل می­شود و یک فرمانده به آنها تمرین درس ایدئولوژی می­دهد و اینکه این افراد باید اعتراف کنند که چه نوع تفکرات جنسی را در مغز خود داشته­اند. آنان بر این باورند که اعتراف کردن به تفکرات جنسی باعث ایجاد شرم در شخص می­شود. سپس فرمانده بر سر آن شخص فریاد می­زند: تو چگونه می­خواهی ایران را آزاد کنی در حالی که هر روز خود یی می­کنی؟!”

اعضای این گروه اجازه تماس با اعضای خانواده خود را ندارند. آنها همچنین اجازه ندارند موبایل داشته باشند ولی ارتباط آنها با دنیای خارج کاملا قطع نیست. ده­ها نفر از آنها همه روزه در اینترنت مشغول تبلیغات برای سازمان هستند. نماینده پارلمان آلمان؛ پات سلت این موضوع را که آنها یک فرقه» هستند نمی­پذیرد. او این زندگی مشترک مجاهدین خلق را بیشتر به سبک زندگی کلیسایی می­پندارد که خودشان را وقف مبارزه با ایران و آزادسازی کشورشان کرده­اند و به همین خاطر یک زندگی سخت همراه با مقررات خاص را پذیرفته­ و مطیع شده­اند.

تاریخ مجاهدین پیچیده است: این جنبش در دهه ۱۹۶۰ در ایران بوجود آمد. آنها در تلاش برای سقوط شاه در سال ۱۹۷۹ تا اندازه زیادی شرکت داشتند، اما نتوانستند موضع ی برتری اتخاذ کنند. آنها طی سال­های بعد زیرزمینی شدند و از جمله علیه آیت الله ­ای رهبر فعلی جمهوری اسلامی بمب گذاری کردند. بین سال­های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۱ صدها تن از اعضای آنها کشته شدند و هزاران تن به زندان افتادند. آنگاه مجاهدین به عراق گریختند و شانه به شانه در کنار صدام حسین علیه هموطنان خود جنگیدند. دیکتاتور عراق آنها را مسلح کرد و تازه در سال ۲۰۰۳ بود که مجاهدین ناچار شدند به دنبال تهاجم نیروهای آمریکایی، سلاح­های خود را به آنها تسلیم کنند.

آلبانی از سال ۲۰۱۳ به مجاهدین که در عراق چندین بار در معرض حمله قرار گرفته و در آنجا دیگر امنیت نداشتند، پناه داد. مجاهدین خلق به یاری سازمان ملل، آمریکا و عربستان سعودی تا سال ۲۰۱۶ راهی این کشور اسلامی در غرب شبه جزیره بالکان شدند. درباره جزئیات توافقی که به عمل آمده، گزارشی رسمی منتشر نشده. گفته می­شود آلبانی تحت فشار واشنگتن به این کار تن داده و در عوض یک کمک چند میلیونی دریافت کرده است. پیش از آلبانی از رومانی خواسته شده بود به این اقدام دست بزند که قبول نکرد. ناظران در آلبانی اطمینان دارند که به دست اندرکاران ی در این کشور برای قبول این همکاری رشوه پراخت شده است. آلبانی در اندکس فساد حکومتی از ۱۸۰ کشور رتبه ۱۰۶ را دارد.

با وجود این مارتین پاتسلت تاکید می­کند که آلبانیایی­ها از روی مهمان نوازی با اسکان مجاهدین موافقت کرده­اند. این تمدار حزب دموکرات مسیحی به اتفاق ریتا زوس موت در سال ۲۰۱۸ از اردوگاه مجاهدین خلق در آلبانی بازدید کرده­ است. پاتسلت در آنجا شعار سر داد که: دیکتاتوری مذهبی در ایران باید نابود گردد.» مجاهدین در مانزا که در ۳۰ کیلومتری تیرانا قرار دارد، زندگی می­کنند. در اردوگاه آنها یک بیمارستان، یک کارگاه نجاری و یک اتاق کامپیوتر برقرار شده­اند.

یک خانم رومه نگار پژوهشگر آلبانیایی که مایل نیست نامش فاش شود، می­گوید: در کشور هیچکس موافق نیست گروهی را بپذیرد که قادر به انجام حملات تروریستی است. هیچکس نمی­تواند بگوید که آنها چه موقع دوباره فعال می­شوند.» او معتقد است برای این سازمان، دست یابی مجدد به اسلحه در آلبانی کار دشواری نیست.